آسانسور گیرلس

فهرست مطالب این صفحه
آشنایی با آسانسور گیرلس
آسانسور گیرلس (gearless) به خاطر استفاده کردن از موتور گیرلس (موتور بدون گیربکس) به عنوان نیروی محرکه آسانسور ، به این نام شناخته میشوند . در مقایسه با آسانسور گیربکس دار ، سرعت بسیار بالا و عدم محدودیت ارتفاع باعث محبوبیت بیشتر آنها در جهان شده .
آسانسورهای گیرلس اگرچه هزینه اولیه بالایی برای خرید و نصب دارند اما در مقایسه با انواع دیگر آسانسور عملکرد و بازدهی بیشتری داشته و باعث می شود انتخاب این نوع موتور به یک سرمایه گذاری خوب تبدیل شود .
میزان دور فلکه کششی در این آسانسور ها توسط درایو کنترل سرعت inverter موجود در تابلو 3vf کنترل می شود و تاثیر زیادی در حرکت نرم و بدون لرزش کابین دارد .
آسانسور گیرلس با تابلو 3vf باید راه اندازی شود به همین دلیل تک سرعته میباشند . یعنی تنها دارای یک سرعت میباشند و با تغییر ولتاژ و فرکانس سرعت آسانسور را در لحظه استارت و استوپ (شروع و پایان حرکت) کنترل میکنند . این کار توسط درایو اینونتر (inventer) و اینکودر نصب شده در موتور انجام میشود .
حرکت نرم ، بدون شوک و لرزش و به طور کلی هر جایی که کیفیت حرکتی و سرعت آسانسور مد نظر باشد باید از آسانسور گیرلس استفاده کنیم . در ادامه کمی بیشتر با مشخصات و مزایای این سیستم آشنا میشیم
موارد مصرف و کاربرد آسانسورهای گیرلس
به دلیل سرعت بالا میتوان گفت بهترین و مناسبترین سیستم آسانسور مسافر بر برای برج ها و ساختمانهای بلند میباشد .
در بیشتر مجمتع های تجاری به دلیل اهمیت که زیبایی آسانسور دارد از آسانسور پاناروما استفاده میکنند به جهت تردد رفت وآمد در آسانسور و اهمیت حرکت نرم و یکنواخت و البته ظرفیت و توان بالا ، سیستم آسانسور گیرلس انتخاب خوبی در مجتمع های تجاری نیز محسوب میشود .
آسانسور بدون موتورخانه (MRL)
آسانسور گیرلس را به روش MRL نیز قابل اجراست که پرطرفدارترین و جدیدترین سبک طراحی آسانسور نیز محسوب میشود . میتوان از موتور flat استفاده کرد که در این صورت سیستم محرکه روی ریل کادر وزنه سوار میشود . این روش را میتوان بدون وجود اتاق موتورخانه طراحی کرد که صرفه جویی زیادی در هزینه ساخت و فضای پشت بام میشود . میتوان از موتور استوانه ای هم در برخی شرایط استفاده کرد . در این مدل موتور گیرلس زیر سقف چاه آسانسور (اورهد) قرار میگیرد .
با توجه به پیچیدگی هایی که در نحوه نصب اسانسور گیرلس وجود دارد حتما باید در انتخاب آن از کارشناسان و مهندسین با تجربه مشاوره و راهنمایی گرفت . میتوانید با مشاوران ما در فیدار آسانسور به صورت کاملا رایگان برای بازدید پروژه تماس بگیرید و تا در مورد مدل آسانسور و طراحی آن شما را راهنمایی و مشاوره دهند .
در سری جدید آسانسورهای گرلس ( موتور EMF) ساخت آلمان (تکنولوژی LiProKa) قابلیتهای دیگری افزوده شده است . موتورهای EMF قابلیت اجرا با برق تکفاز 220 ولت را نیز دارند .
تفاوت آسانسورهای گیرلس و گیربکس دار
- آساتسور گیرلس با برق مسقیم (DC) راه اندازی میشود که این باعث میشود توان نامی موتور از حد تعیین شده پایین نیاید . ولی موتور گیربکس دار با برق متناوب (AC) راه اندازی میشود و در زمان تکمیل ظرفیت کابین به سمت بالا از سرعت تعریف شده کاهش میابد .
- ظرفیت کابین در آسانسور گیرلس دو برابر موتور آن میباشد و مصرف انرژی تا حد زیادی کاهش مییابد .
نسبت سرعت موتور گیرلس 2 به 1 میباشد به این معنی که سرعت کابین به نصف سرعت موتور میرسد . مثلا اگر شما موتور 2m/s خریداری کرده باشید ، سرعت کابین 1m/s میباشد . محل قرارگیری سیم بکسل ها به سقف است و طرز قرارگیری کابین ، وزنه ، فلکه ها و سیم بکسل به گونه ای طراحی میشود که تنها نیمی از وزن کابین به موتور وارد میشود . - آسانسور های گیرلس از آهنرباهای دائمی برای به کار افتادن استفاده میکنند . در حالی که آسانسور گیربکس دارای موتور بزرگ و سیستم کاهش دهنده ی سرعت هستند .
- هم در داخل موتور خانه و هم بدون فضای موتورخانه متوان نصب کرد . ولی آسانسور گیربکس باید در محیط موتورخانه نصب شود
- آسانسورهای گیرلسی محدودیت ارتاع ندارند اما آسانسورهای گیربکسی نمیتوانند بیشتر از ارتفاع ۷۶ متر حرکت کنند .
- آسانسور بدون وجود گیربکس تا حد زیادی از میزان اصطکاک و سر و صدای موتور را کاهش میدهد .
- سرعت آسانسورهای گیرلس تا 18 متر بر ثانیه هم میرسد ولی آسانسور گیربکس از 1 متر برثانیه تا 2.5 متر بر ثانیه محدودیت دارد
ویژگی ها و مزایای آسانسور گیرلس
- به دلیل کاهش شدید اصطکاک دوام و طول عمر قطعات بالا میرود
- آسانسور گیرلس میزان مصرف انرژی را تا 60% کاهش میدهد
- حجم فیزیکی کوچکتر
- قابلیت اجرا در آسانسورهای بدون موتورخانه (Machine roomless)
- کاهش هزینه های ساختمانی و بنایی در اجرای آسانسورهای بدون موتورخانه
- آسانسور کم صدا هستند
- آسانسور گیرلس نیاز به روغن کاری و تعویض روغن گیربکس ندارد و از نشت روغن خبری نیست به همین دلیل کاملا با محیط زیست سازگار است
- حذف هزینه قطعات موتور گیرلس
- کیفیت بالای سرویس و نگهداری در عین حال آسانتر و کم هزینه تر شدن آن
- تکنولوژی جدیدتر و قابلیت دستیابی به سرعتهای بالاتر همراه با ظرفیتهای بالا
- آسانسور با حرکت نرم و بدون لرزش می باشد